“UW ADRES VOOR EEN MOOIE TWEEDE - HANDS MOUNTAINBIKE”

Cycle Station

(strand-weg-Racer)

Frame maat 21.5 inch

Viper TR 3.0

Frame maat  18.5 inch

Alles over dames mountainbikesalles_over_dames_mountainbikes.htmlalles_over_dames_mountainbikes.htmlshapeimage_1_link_0

Kies de juiste framemaat

Keuze hardtail of fully Mountainbikes.htmlMountainbikes.htmlshapeimage_2_link_0https://www.marktplaats.nl/plaats/m1319984983/view?c=d721e818194200feca4409741512b6e6&previousPage=mympSeller

MOUNTAINBIKES

Framemaat-tabel voor Mountainbikes


Bij veel mountainbikes wordt de framemaat in inches genoemd en niet in centimeters. Voor omrekenen, gebruik als gegeven dat 1 inch zo'n 2,54 cm is !


Framemaat fiets

Wil je een nieuwe fiets kopen ? Let dan goed op de framemaat die je koopt! Het is net als het kopen van kleding: de maat moet goed zijn. Alleen dan heb je de perfecte fietshouding en zit je veel lekkerder op je fiets.

De framemaat van een fiets is de hoogte van het frame van je fiets (in centimeters). Deze hoogte meten we vanaf het punt waar de pedalen vast zitten, tot aan het punt waar de zadelpen uit het frame komt. Dit klinkt allemaal behoorlijk ingewikkeld, maar wij kunnen het een stuk makkelijker voor je maken !


Zelf je framemaat berekenen


Wil je de framemaat die jij nodig hebt zelf berekenen of wil je meer weten over de verschillende framematen ?  Volg dan deze instructies op.

Wat heb je nodig ?

- Rolmaat

Wat moet je doen ?

•Stap 1: trek je schoenen uit en zet je voeten 15cm uit elkaar

•Stap 2: meet nu de afstand op van de vloer tot aan je kruis

•Stap 3: vermenigvuldig die uitkomst met 0,68: het resultaat is jouw ideale framemaat!

Let op: heeft de fiets een verende zadelpen, trek dan 4 cm van je ideale framemaat af.


Framemaat & Inchmaat bepalen


Hieronder lees je hoe je de juiste fietsmaat kunt bepalen voor volwassenen en kinderen. Voor het bepalen van de juiste fietsmaat wordt er een onderscheid gemaakt in:

- Inchmaten, om de grootte van een kinderfiets te bepalen. De inchmaat (wielmaat), wordt berekend in inches.
- Framematen, om de grootte van een volwassen fiets (28 inch) te bepalen. De framemaat wordt berekend in centimeters.

Let op !

Voor zowel framemaat als inchmaat geldt dat onderstaande berekeningen, ondanks behoorlijke nauwkeurigheid, een indicatie zijn.

Dit is geen 100% garantie.


Hoe bereken ik de inchmaat van de fiets ?


Kinderfietsen worden anders gemeten dan fietsen voor volwassenen. Bij kinderfietsen is namelijk niet de juiste framemaat, maar voornamelijk de juiste wielmaat van belang. Deze maten worden altijd getoond in inches. Omdat kinderen snel groeien is de verleiding vaak groot om een fiets op de groei te kopen. Echter is het belangrijk dat, vooral kleine kinderen, de grond met beide voeten kunnen raken zodat ze met een veilig gevoel kunnen leren fietsen. Een juiste wielmaat is hierbij van cruciaal belang.

Voor het berekenen van de juiste inchmaat zijn de volgende punten van belang: lichaamslengte, leeftijd en kledingmaat. De maat van de fiets wordt als volgt berekend:Hoe bereken ik de framemaat van mijn fiets in twee stappen ?


Met de framemaat wordt de hoogte in centimeters bedoeld tussen de trapas en de zadelbuis van de fiets. De framemaat bepaalt de hoogte van de fiets. Nu klinkt dit wellicht ingewikkeld, maar in de praktijk is het berekenen van de framemaat eenvoudig:
Veel voorkomende vraag : “De uitkomst ligt tussen twee framehoogtes, wat nu?”


Als de gemeten framemaat tussen twee hele waardes in ligt, dan geldt de volgende regel: bij normaal gebruik kies je de grotere framemaat, bij sportief gebruik kies je voor de kleine framemaat. Als voorbeeld:

“Maarten gaat op de fiets naar zijn werk en maakt soms in het weekend een fietstocht. Volgens de berekening van de framehoogte, komt hij uit op 53 cm. De fiets die hij op het oog heeft, is alleen verkrijgbaar in framemaat 50 cm en 57 cm. Maarten is geen sportieve gebruiker van zijn fiets en kiest uiteindelijk voor de grotere framemaat, namelijk framemaat 57 cm”

Heb je al een (oude) fiets met de gewenste maat ? Dan is het uiteraard ook mogelijk om hiervan de framehoogte op te meten. Meet de afstand van het einde van de zadelbuis tot aan het hart van de trapas. Houdt rekening met een correctie van 4cm als de fiets beschikt over een verende zadelpen.
Om de framemaat van uw nieuwe fiets te berekenen neemt u de volgende stappen:


•Meet uw binnenbeen lengte in centimeters
Plaats uw voeten 15 centimeter uit elkaar en meet de afstand vanaf de grond tot kruishoogte, noteer deze afstand (wij nemen als voorbeeld 50 cm).

•Berekening
Vermenigvuldig de genoteerde lengte met 0,68 (50 x 0,68 = 34). Als uitkomst krijgt u een getal wat correspondeert met de juiste framemaat.

•Afronding
Bij een getal van bijvoorbeeld 34,5 gebruik dan de volgende regels.
– Sportief gebruik: rond het getal naar beneden af.
– Normaal gebruik: rond het getal naar boven af.

•Geveerde zadelpen
Als uw fiets is voorzien van een geveerde zadelpen, trek dan 4 cm van de framemaat af (34 – 4 = 30).

•Oude fiets als basis
Heeft u een fiets waarvan de framemaat perfect past, neem dan deze fiets als voorbeeld en gebruik deze framemaat.

Stap 1 : Meet je binnenbeen lengte


Plaats je benen ongeveer 15 cm uit elkaar en meet de afstand vanaf de grond tot aan de kruishoogte, in centimeters.


Zie de afbeelding links ter verduidelijking.


Stap 2 : Vermenigvuldig deze lengte met 0,68


De bij de vorige stap gemeten afstand in centimeters vermenigvuldig je met 0,68.

De uitkomst van deze rekensom is de framemaat.


Als voorbeeld:

“De afstand tussen de grond en de kruishoogte is 70 cm. 70 cm * 0.68 = 47,6. De framemaat/framehoogte is 47/48 cm.”


Let op!


Is je fiets voorzien van een geveerde zadelpen? Trek dan 4 cm van de framemaat af. Deze 4 cm wordt gebruikt bij de demping en vering van de zadelpen.

Mountainbike & ATB Maattabel

Klik hier voor mijn actuele aanbod !https://www.marktplaats.nl/plaats/m1319984983/view?c=d721e818194200feca4409741512b6e6&previousPage=mympSellerhttps://www.marktplaats.nl/plaats/m1319984983/view?c=d721e818194200feca4409741512b6e6&previousPage=mympSellershapeimage_4_link_0