“UW ADRES VOOR EEN MOOIE TWEEDE - HANDS MOUNTAINBIKE”

Cycle Station

(strand-weg-Racer)

Frame maat 21.5 inch

Viper TR 3.0

Frame maat  18.5 inch

Alles over dames mountainbikesalles_over_dames_mountainbikes.htmlalles_over_dames_mountainbikes.htmlshapeimage_1_link_0

Keuze hardtail of fullyJe bent natuurlijk op zoek naar dé perfecte mountainbike. Een Mountainbike die perfect bij je wensen past en geschikt is voor hetgeen waarvoor jij de fiets voor wilt gaan gebruiken. Deze keuze kan best lastig zijn. Want ga je voor een snelle hardtail mountainbike of full-suspension mountainbike met achterdemping ? De eerste stap is het bepalen van het type mountainbike dat je zoekt.


Hardtail of fully (full suspension) mountainbike ?


Je wilt beginnen met mountainbiken of bent misschien al een gevorderde fietser, je zoek wat online en ziet ontzettend veel keuze tussen de verschillende mountainbikes. Eén van de grootste en belangrijkste keuze is tussen een hardtail mountainbike en een full suspension. Keuze: Hardtail of Fully

We verdelen onze mountainbikes in verschillende groepen: Hardtail en full suspension. Dit heeft te maken met de vering van de fiets en daarmee ook met het gebruik van jouw mountainbike.

Op het eerste gezicht zie je al direct het grote verschil. Hardtail mountainbikes hebben alleen een geveerde voorvork. De fully’s hebben een vering bij de voorvork en een achtervering in het frame.

Vaak wordt er gezegd dat full suspension fietsen comfortabeler zijn dan hardtails. Dat is niet altijd zo. Het comfort wordt namelijk niet alleen bepaald door het functioneren van de achterdemper maar ook door de geometrie van de fiets. De achterdemper vangt natuurlijk veel schokken en trillingen op. Maar op het moment dat de zithouding van de fiets sportief blijft (laag stuur – hoog zadel) blijf je jouw rug belasten. Een oplossing kan dan zijn om te kijken naar een full suspension die het stuur hoger heeft staan zodat je minder ver voorover hangt. Er zijn ook hardtails met een meer op comfort gerichte geometrie, deze fietsen geven dus ook meer comfort. Afhankelijk van de veerweg is een 29er mtb over het algemeen comfortabeler dan een 27,5’’ mountainbike.


Hardtail mountainbikes


Hardtail mountainbikes zijn erg breed inzetbaar. De mountainbike in het algemeen zijn natuurlijk bedoel om door het bos te knallen. De hardtail mountainbike is dan ook goed geschikt om door het bos te crossen maar kunnen ook gebruikt worden op de verharde weg. Hier de voor- en nadelen van een Hardtail mountainbike. Voordelen hardtail mountainbikes

Het gewicht van een hardtail mountainbike is lager dan dat van een Full Suspension in dezelfde prijsklasse.

Hardtail mountainbikes hebben een vaste geometrie, hierdoor veranderen de lijnen zoals de zithouding niet. 

Hardtail zijn goedkoper, zowel in aanschaf als in onderhoud.

De hardtail mountainbikes zijn stijver. Hierdoor ervaar je een efficiëntere trapkracht.

Hardtail mountainbikes zijn bergop erg goed, dit door het lage gewicht en de stijfheid


Nadelen hardtail mountainbikes

Schokken die veroorzaakt worden door oneven terrein komen gelijk terecht bij de rijder. 

Doordat je veel schokken moet opvangen neemt de snelheid afWanneer kies je voor een hardtail mountainbike? 

De hardtail mountainbikes zijn uitermate geschikt voor de rijder die op minder ruw terrein rijdt. Daarnaast is de acceleratie een stuk krachtiger dan die van een fully. Dit komt door de stijfheid van de fietsen. Hardtail mountainbikes kunnen erg breed ingezet worden. In het Nederlands landschap worden voornamelijk hardtail mountainbikes ingezet.

Full suspension mountainbikes


Een full suspension mountainbike oftewel fully wordt vaak ingezet tijdens de ruwere off-road ritten en tijdens het rijden op ruwer terrein. Doormiddel van de voor- en achtervering worden klappen goed opgevangen. Ook voor deze fietsen hebben we de voor- en nadelen op een rijtje gezet. Voordelen fully

Bij veel Full Suspension mountainbikes zit er een lock-out op de achtervering. Dit wil zeggen dat je de achtervering uit kan zetten. Dit wordt voornamelijk gebruikt bij het klimmen of flink aanzetten zodat je kracht niet verdwijnt in de vering. 

Op paden met veel oneffenheden kun je met een full suspension harder fietsen.

Schokken worden beter opgevangen. 

De fully is makkelijker te controleren. De fiets reageert voorspelbaarder bij obstakels en remt krachtiger doordat de banden altijd aan de grond blijven.


Nadelen fully

De fietsen zijn minder stijf door de achtervering. De stijfheid komt door de vele draaipunten in de achterbrug, dit is ook de plek waar ze minder stijf zijn. Op plekken als het bracket of balhoofd doen ze niet voor de hardtail mountainbike onder.

De Full Suspensions frames zijn vaak zwaarder dan de hardtail frames. 

Door de extra vering is de aanschafprijs duurder en het onderhoud complexer. 


Wanneer kies je voor een full suspension mountainbike?

Deze fiets wordt vaak gebruikt op wat ruiger terrein met veel obstakels zoals stenen en wortels. Ondanks dat de stijfheid minder is dan de hardtail frames zijn deze fietsen vaak toch de voorkeur van veel mountainbikers die voor langere afstanden gaan. Dit heeft te maken met het comfort wat deze fietsen biedt.

https://www.marktplaats.nl/plaats/m1319984983/view?c=d721e818194200feca4409741512b6e6&previousPage=mympSeller

MOUNTAINBIKES

Klik hier voor mijn actuele aanbod !https://www.marktplaats.nl/plaats/m1319984983/view?c=d721e818194200feca4409741512b6e6&previousPage=mympSellerhttps://www.marktplaats.nl/plaats/m1319984983/view?c=d721e818194200feca4409741512b6e6&previousPage=mympSellershapeimage_3_link_0