“UW ADRES VOOR EEN MOOIE TWEEDE - HANDS MOUNTAINBIKE”

Cycle Station

(strand-weg-Racer)

Frame maat 21.5 inch

Viper TR 3.0

Frame maat  18.5 inch

Alles over dames mountainbikes
Keuze hardtail of fully Mountainbikes.htmlMountainbikes.htmlshapeimage_2_link_0

Voorheen kwam je op de mountainbike parcours vooral mannen tegen. Tegenwoordig stappen steeds meer vrouwen op de mountainbike, klaar voor een avontuur en om te crossen door de woestenij. In de fietsindustrie zie je steeds meer verschuivingen die inspelen op dit gegeven. Zo zijn er speciale dames mountainbikes met een aangepaste geometrie zodat jij comfortabel kan fietsen. Maar waar let je nog meer op?

Wat is het verschil tussen een mountainbike en een dames mountainbike?


We kunnen er niet omheen. De vrouw is anders dan de man. Voorheen werden mountainbikes geproduceerd met de man als uitgangspositie. Doordat steeds meer vrouwen gaan mountainbiken zijn er nu ook speciale damesmountainbikes. Door deze damesgeometrie wordt de kans op rug-, schouder- en nekklachten een stuk kleiner.  Deze mountainbikes hebben een paar aanpassingen.


Vrouwen hebben over het algemeen een korter bovenlichaam dan mannen. De damesfietsen hebben daarom een korter frame. Dit wil zeggen dat het zadel dichterbij het stuur staat. Hierdoor ervaar jij de betere rijeigenschappen. Naast de aanpassing aan de geometrie van de fiets zijn er ook wat onderdelen veranderd. Zo is het zadel breder, de handgrepen iets smaller en het stuur is ook minder breed.

Mountainbiken was vroeger een sport die vooral door mannen werd beoefend. Dames die door de bossen scheuren op een mountainbike? Dat zag je niet! Tegenwoordig is dat wel anders: steeds meer dames zijn geïnteresseerd in fietsen en in het bijzonder in mountainbiken. De afgelopen jaren heeft het dames mountainbiken een enorme vlucht genomen. Dat is niet zo gek, want mountainbiken is de gaafste sport die er is, of je nu man of vrouw bent!


Het verschil tussen een dames en heren mountainbike

De laatste jaren hebben steeds meer merken speciale MTB's ontwikkeld voor vrouwen. Maar wat is dan precies het verschil tussen een heren en een vrouwen MTB? Het verschil zit hem onder andere in:

•Een ander frame

•Een andere zit

•Andere onderdelen

•Wielmaat


Bij het ontwerpen van een dames mountainbike wordt rekening gehouden met de lichaamsbouw van de vrouw. Zo heeft een vrouw vaak een iets korter bovenlijf dan een man en zit de vrouw net iets anders op het zadel, door het bekken. Als vrouw kun je natuurlijk prima op een heren mountainbike rijden, maar een damesfiets houdt rekening met deze verschillen. Vaak is de afstand tussen stuur en zadel iets korter en is de framebuis iets lager geplaatst. Een ander belangrijk verschil is het zadel: vaak wordt een sportief herenzadel door dames als oncomfortabel ervaren. Een speciaal dameszadel is dan ook een vereiste.


Daarnaast zie je een verschil terug in de wielmaat. Zo is bij herenfietsen een 29er (met 29 inch wielen) eigenlijk standaard, zeker voor de lange Nederlandse man. Deze grote wielen zijn echter niet altijd ideaal voor dames, hier zie je dan ook vooral 27,5 inch MTB's terug. Er zijn ook dames 29ers, maar die zijn behoorlijk in de minderheid.


Verder zie je dat dames mountainbikes niet veel verschillen van heren mountainbikes: zo zijn er verschillende afmontages, verschillende soorten MTB's (hardtail of full-suspension) en kun je kiezen uit aluminium of carbon frames.

                              Vrouwen model                                                                                                                     Mannen model


Welke merken maken deze dames modellen?

Er zijn verschillende merken die speciale mountainbikes voor vrouwen in het assortiment hebben. Zo heeft Cube, Merida, Bulls, Specialized, Scott, Ghost, enz. een grote collectie aan dames MTB's, Het merk Giant heeft zelf een speciaal merk in het leven geroepen voor sportieve damesfietsen: Liv. Hieraan kun je zien dat de sportieve fietsen voor vrouwen steeds belangrijker worden, omdat steeds meer vrouwen willen genieten van deze fantastische sport. 
https://www.marktplaats.nl/plaats/m1319984983/view?c=d721e818194200feca4409741512b6e6&previousPage=mympSeller

MOUNTAINBIKES

Klik hier voor mijn actuele aanbod !https://www.marktplaats.nl/plaats/m1319984983/view?c=d721e818194200feca4409741512b6e6&previousPage=mympSellerhttps://www.marktplaats.nl/plaats/m1319984983/view?c=d721e818194200feca4409741512b6e6&previousPage=mympSellershapeimage_4_link_0